Diabetisch

Bent u diabeet en wilt u een pedicure behandeling en het vergoed krijgen van de ziektenkosten verzekering? Dan moet u rekening houden met het volgende:

Het is niet dat iedereen die diabeet is een behandeling vergoed krijgt van zijn verzekering. Dit is namelijk afhankelijk van het gevoel dat in u voeten heeft. Dit wordt met een voetonderzoek gedaan door de praktijkondersteuner van uw huisarts of bij de voetenpoli in het ziekenhuis. Aan de hand van dit voeten onderzoek krijgt u twee codes, een  zorgprofiel en een sim code. Deze twee codes zijn van belang zodat ze op uw factuur kunnen komen te staan en uw verzekeraar u dan weer kan terugbetalen.

Voelt u alles nog goed dan krijgt u code 0. Het is wel fijn om dat u dan weet dat u geen schade heeft in u voeten maar dan krijgt u ook niets vergoed. Heeft u een zorgprofiel en sim code 1 dan krijgt u het wel vergoed. U betaald mij eerst en met de factuur die ik maak kunt u opsturen naar uw verzerkeringmaatschapij. U heeft dan nog wel, een verwijsbrief nodig van de huisarts of de praktijkondersteuner. Heeft u een profiel twee of hoger dan wordt u eerst doorgestuurd naar een podotherapeut voordat ik u kan behandelen. U moet wel een podotherapeut kiezen waar ik mee een contract heb. Het medisch gedeelte van de behandeling wordt dan door de podotherapeut vergoed en alleen het cosmedisch gedeelte van de behandeling moet u zelf betalen. Dat is 9 euro.

heeft u nog vragen dan kunt u altijd contact opnemen met mij.


Reuma

Mensen met reuma krijgen een behandeling bijna altijd vergoed van de verzekeringmaatschapij. U moet wel zelf contact opnemen met uw maatschappij of dit het geval is. En een verwijsbrief van uw huisarts is dan normaalgesproken ook nodig. Wel worden de ziektekosten verzekeringmaatschapijen steeds moeilijker met vergoeden.